Рекомендації 6 та 7 уже доступні на нашому сайті

Рекомендації номер 6 – “Схема індивідуальної дегельмінтизації котів” та рекомендації номер 7 – “Схема індивідуальної дегельмінтизації собак” в українському перекладі уже доступні на нашому сайті.

Що можна дізнатись з нових рекомендацій?

  1. Як відрізняються схеми дегельмінтизації котів, що живуть в приміщенні і котів без обмежень до вигулу.
  2. Яке додаткове лікування використати у котів та/або собак для боротьби з круглими, стьожковими та серцевими гельмінтами.
  3. Різницю між лікуванням собак, які мають мінімальний контакт з іншими тваринами на вигулі або живуть лише в приміщенні, собаками що мають контакт з іншими тваринами на вулиці та собаками, що полюють на вулиці.

Пам'ятай

  • Дегельмінтизація під наглядом ветеринара. Регулярне дослідження фекалій, як це пропонується у групах А і В, є хорошою альтернативою стандартним схемам дегельмінтизації.
  • Якщо індивідуальний ризик для тварини не можна чітко оцінити, тварину слід оглянути або продегельмінтизувати щонайменше 4 рази на рік. Дослідження виявили, що проведення дегельмінтизації 1–3 рази на рік не забезпечує достатнього захисту. Дегельмінтизація кожні 3 місяці не обов’язково усуває виявлені інвазії.
  • Детальну інформацію щодо зараженості серцевими гельмінтами собак і котів можна знайти в Рекомендаціях ESCCAP №5: “Контроль трансмісивних хвороб серед собак й котів”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *